Amnesty-rapporten är en demonisk krigsförklaring mot Israel

Av | juni 8, 2023

Amnesty-rapporten är en demonisk krigsförklaring mot Israel och den kommer att misslyckas.

Här är sju saker varje person borde veta:

”Israel är inte en apartheidstat. Amnesty Internationals rapport är full av desinformation och lögner!” förklarar den arabiska ledaren för Palestinian Human Rights Monitoring Group.

(foto: Bassem Eid Twitter)

Den 280-sidiga rapport som släpptes av Amnesty International i går och förklarade Israel som en ”apartheidstat” var inte ett ärligt och balanserat forskningsarbete. Det är en krigshandling.

Den designades först och främst för att skapa rubriker över hela världen och stämpla Israel som ett land som begår ”brott mot mänskligheten”, vilket ytterligare förstärker världens extrema mediabias.

Den utformades för det andra för att få människor över hela världen att läsa dessa rubriker och att tro att Israel hatar araber, förföljer araber, segregerar araber, inte tillhandahåller eller skyddar arabernas grundläggande mänskliga eller medborgerliga rättigheter.

Den utformades för det tredje för att övertyga regeringar, företag, religiösa ledare och individer att vidta ett brett spektrum av fientliga handlingar, vare sig det är resolutioner mot Israel i Förenta Nationerna och/eller införandet av bojkotter, sanktioner och avyttringar mot Israel (en del av BDS-rörelsen).

Amnestyrapporten är fullkomligt vidrig – fylld av gift, den spyr ut hat, den är fylld av rang och upprörande antisemitism. https://www.allisrael.com/amnesty-report-calls-to-stop-israeli-apartheid-in-both-israeli-and-palestinian-territories

DET ÄR EN STRATEGI BYGGD PÅ LÖGNER.

Strategin är uppenbar – och under en tid kommer den kanske att lura några.

Men i slutändan kommer denna strategi inte att lyckas för det är byggt på lögner. För Israels Gud – den Gud som beskriver Israel som ”Sin ögonsten” (Sakarja 2:8) – inte kommer att låta det lyckas.

Bibeln beskriver Satan som ”en lögnare och lögnens fader”. Satan hatar Israel och det judiska folket just för att Gud älskar Israel och det judiska folket. Syftet är att sprida lögner mot båda för att vända nationerna mot Israel för att förgöra Israel och det judiska folket.

Det bästa sättet att motverka denna demoniska krigsförklaring är genom att berätta sanningen.

SJU SAKER ALLA BEHÖVER VETA OM ISRAEL:

#1 – De flesta araber vet att Amnesty ljuger om Israel. Även om det inte är ett perfekt land, är Israel definitivt inte en apartheidstat.”

Palestinier har många frustrationer över och klagomål mot staten Israel. Men de vet att Amnesty-rapporten inte ens är i närheten av att vara korrekt.

 Bassem Eid den kände palestinske fredsaktivisten och grundaren av den Jerusalem-baserade Palestinian Human Rights Monitoring Group bekräftar att det internationella samfundet återigen ljuger om Israel. Även om det inte är ett perfekt land, är Israel definitivt inte en apartheidstat.”

Bara några dagar efter att Israels president Isaac Herzog träffade Emiratis ledare kronprins Sheikh Mohammed bin Zayed för att sluta fred och normalisera relationerna, släppte Amnesty International en rapport full av desinformation och lögner om Israel”.

”Amnesty International och andra Israelhatare verkar inte leva med det faktum att världen omfamnar Israel med öppna armar. Amnesty vill fortsätta att demonisera Israel och förneka det rätten att existera som den enda judiska staten.”

Andra araber har gjort följande påpekanden. Hoppas att de är till hjälp för dig.

Definitionen av apartheid benämndes först som ”en politik för segregation och politisk, social och ekonomisk diskriminering mot den icke-vita majoriteten i Sydafrika.”Det är inte vad Israel sysslar med.

21 % av Israels befolkning på 9,5 miljoner människor är araber, och de har alla fullständiga rättigheter enligt israelisk lag.

1948 levde nästan 1 miljon judar i arabvärlden. Idag finns det nästan inga judar i arabvärlden.

Hur många procent av den palestinska myndighetens befolkning är judar? Noll.

Hur många procent av Libanons befolkning är judar? Noll.

Hur många procent av Syriens befolkning är judar? Noll.

Hur många procent av Jordaniens befolkning är judar? Noll.

Hur många procent av Egyptens befolkning är judar? Noll.

Hur många procent av Iraks befolkning är judar? Noll.

Hur många procent av Libyens befolkning är judar? Noll.

Och de mycket få judar som bor i, säg, Syrien eller Iran, har de lika rättigheter enligt lagen?

#2 – Ledarna för sex arabländer har slutit fred med Israel. De vet att Israel inte är en apartheidstat utan att Israel aktivt skyddar sina arabiska medborgares mänskliga rättigheter och har upprepade gånger försökt att sluta fred med palestinierna.

Därför slöt Egypten fred med Israel 1979. Därför slöt Jordanien fred med Israel 1994.

Därför slöt Förenade Arabemiraten fred med Israel 2020. Därför slöt Bahrain fred med Israel 2020.

Därför slöt Sudan fred med Israel 2020. Därför slöt Marocko fred med Israel 2020.

President Donald J. Trump, Bahrains utrikesminister Dr. Abdullatif bin Rashid Al-Zayani, Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och utrikesministern för Förenade Arabemiraten Abdullah bin Zayed Al Nahyan undertecknar Abraham-avtalet tisdagen den 15 september , 2020, på Vita husets södra gräsmatta. (Officiellt foto från Vita huset av Shealah Craighead)

#3 – Arabiska medborgare i Israel har rätt att rösta, bilda sina egna politiska partier och arbeta i Israels parlament som kallas Knesset. Dessa grundläggande mänskliga rättigheter är inskrivna i israelisk lag och har varit så från statens grundande.

Som Israels första premiärminister David Ben Gurion och hans kollegor lovade i Israels självständighetsförklaring den 14 maj 1948: ”Staten Israel kommer att främja utvecklingen av landet till förmån för alla dess invånare; den kommer att baseras på frihet, rättvisa och fred som föreställts av Israels profeter; det kommer att säkerställa fullständig lika sociala och politiska rättigheter för alla dess invånare, oavsett religion, ras eller kön; det kommer att garantera religionsfrihet, samvetsfrihet, språk, utbildning och kultur. det kommer att skydda alla religioners heliga platser; och det kommer att vara troget mot principerna i Förenta Nationernas stadgar.”

Israels första premiärminister, David Ben-Gurion, läser självständighetsförklaringen 14 maj 1948 (Foto: The Knesset)

#4 – Just nu arbetar 14 arabiska medborgare i Israel i Knesset. Sedan det första parlamentsmötet 1949 har 98 arabiska och drusiska medborgare i Israel suttit i Knesset.

#5 – Den nuvarande israeliska regeringskoalitionen stöds aktivt av ett israeliskt arabiskt politiskt parti känt som Ra’am. Tillträdandet i regeringen med Mansour Abbas och medlemmarna i hans Ra’am-parti i juni 2021 var historiskt. De röstade inte bara för skapandet av den nya regeringen, utan regerar nu tillsammans med Naftali Bennett, en av de mest högerextrema premiärministrarna i Israels historia och den första premiärministern som är en kippa-bärande ortodox jude.

”Detta är första gången som ett arabiskt parti är en del av processen att bilda en regering” Abbas utnämndes som en av de 22 mest intressanta och inflytelserika israelerna 2022, och ”landets nya fredsbärare.”

Mansour Abbas (R) undertecknar koalitionsavtalet med Yair Lapid och Naftali Bennett, 2 juni 2021 (Foto: Nawaf al-Nabari)

#6 – Arabiska medborgare i Israel, både kristna och muslimer, tjänstgör som domare i israeliska domstolar och till och med som domare i Israels högsta domstol. George Karra är bara ett exempel på en högprofilerad och mäktig israelisk arab, en kristen som tjänstgör i Israels högsta domstol. Han är född i en framstående arabisk-kristen familj i Jaffa, avslutade Karra sin juristexamen vid Tel Aviv University 1973 och började sin egen advokatverksamhet. Han utsågs till domare i Tel Avivs Magistrate’s Court och arbetade sig upp i rättssystemet innan han utsågs till domare i Högsta domstolen 2017.

Denna vecka utsågs Osila Abu Assad från Nasaret till första israeliske kvinnliga arabisk-muslimske distriktsdomare. Den israeliska valkommittén för domare utsåg sex arabiska domare och jurister till framstående poster i distriktsdomstolar över hela landet, varav hälften var kvinnor.

Faktum är att 63 arabiska domare tjänstgjorde i olika israeliska domstolar, dvs. 8,3% av de 754 domarna 2019, och en tredjedel av de arabiska domarna var kristna, 52% var muslimer och 14% druser”.

#7 – Arabiska medborgare i Israel tjänar och får utmärkelse i Israels militär, polis, akademi, media och näringsliv. Lucy Ayoub är ett bra exempel. Hon står som 9 på ALL ISRAEL NEWS lista som en av de mest intressanta och inflytelserika israelerna 2022. Ayoub föddes i Haifa 1992 och är en av Israels mest lovande skådespelartalanger. Hon kommer att medverka i den kommande säsongen av Fauda på Netflix, tillsammans med Lior Raz som var på vår listna förra året. För två år sedan valdes Ayoub till en av medvärdarna för den årliga Eurovision Song Competition 2019 som ägde rum i Tel Aviv. Hennes personliga berättelse är fascinerande. Ayoubs far är en arabisk-kristen. Hennes mamma är en ashkenazijudinna som konverterade till kristendomen när de gifte sig. Hon talar både arabiska och hebreiska och engelska.  

Dr Samer Haj Yehia är ett annat bra exempel. I juli 2018 skrev han historia som den första arab-israelen som utsågs till ordförande för Bank Leumi, Israels äldsta bankbolag”, rapporterade Jerusalem Post då.

Det här är bara några exempel. Många finns i överflöd. Ta en närmare titt på det israeliska samhället och du kommer att se sanningen.

”Det enda som behövs för att ondskan skall triumfera är att goda män inte gör någonting.”

Därför är vi inte tysta inför Amnestys strategi utan slår tillbaka mot lögnerna. Vi går in i kampen. På sociala medier. I radio. I brev till redaktörer. I våra skolor och högskolor och universitet. I samtal med familj, vänner och grannar.

Vi tänker inte behålla sanningen tysta för oss själva. Och vi uppmuntrar andra att göra det samma för att se till att folk är fullt informerade och förberedda för detta kritiskt viktiga informationskrig. Vi kommer att fortsätta göra vårt bästa för att avslöja lögnerna och beväpna andra med sanningen.

VI TÄNKER INTE VARA TYSTA UTAN SLÅR TILLBAKA MOT LÖGNARNA!