Förintelsens Minnesdag och ”MUSIK FÖR LIVET”

Av | juli 1, 2023

Denna förening värnar om transparens av bidrag till UNRWA samt förmedlar översättning av UNRWA:s skolböcker för att synliggöra dess innehåll för att avslöja misshandel och hjärntvätt av flyktingbarn i UNRWA. 

Vi stödjer projekt som syftar att hedra offren från krig. En viktig dag i det syftet är Minnesdagen för Förintelsen. Därför sponsrar vi eventet i Lindesbergs kommun:

Fredag 27 januari 2023 Kl.19.00, Lindeskolans Aula, Lindesberg

Det datum då fångarna i koncentrationslägret i Auschwitz befriades 1945 är en viktig minnesdag för alla som bekämpar antisemitism, intolerans, främlingsfientlighet och rasism.

Bertil Oppenheimers föräldrar pratade aldrig om sina liv och erfarenheter under andra världskriget. Först när föräldrarna gått bort fick han veta deras verkliga historia. Välkommen att höra Bertils berättelse. Bertil beskriver svensk flyktingpolitik, tystnadskultur och det registrerings register av judar som fanns ända fram till mars 2020.  Hans berättelse är mycket aktuell i vår främlingsfientliga värld. 

Samma år som befrielsen från kriget kom 1945 föddes Janne Schaffer. Vid 12 års ålder byggde han sin första akustiska gitarr. Idag är Janne Schaffer en av Sveriges mest ansedda el-gitarrister. 

Nu har vi förmånen att få lyssna till honom tillsammans med Jonas Gideon på keyboard och sång. Det finns en speciell orsak att Janne är med oss på minnesdagen vilket får du höra om från vår musikaliske gigant denna speciella kväll.

Musiken tar inte bort allvaret utan i stället lyfter den fram det som verkligen spelar roll.  Både Bertil och Jannes berättelser och engagemang är mycket aktuella i vår främlingsfientliga värld idag.

Det är hedersamt att, med frivillig entré, få välkomna alla till denna kväll och den musikaliske betraktelsen som presenteras; Livet och hur vi agerar är det viktigaste.