Skulle du vilja att ditt barn är med i ett av UNRWAs  läger den här sommaren?

Av | maj 27, 2024

Under de senaste 15 åren har jag, som undersökande reporter, haft den unika möjligheten att dokumentera vid UNRWA:s sommarläger. Med hjälp av tre arabiska journalister och tre judiska journalister som alla har en djup förståelse för den arabiska kulturen har min uppgift varit att dela de oroande realiteter som jag sett sedan jag först började bevaka UNRWA 1987.

Varje sommar ägnar barnen i UNRWA:s läger sig åt simuleringar som skildrar det våld som de tror är nödvändigt för att ”återvända till Palestina”. De så kallade ”roliga spelen” kretsar kring att förbereda sig för det kommande kriget för att ”befria Palestina”.

Chockerande nog utövar barnen på UNRWA:s sommarläger aktiviteter som att kidnappa soldater, bränna IDF-fordon och hantera autentiska vapen.

Det är oroande att bevittna simuleringslekarna som barnen lärt sig i dessa läger. Detta är nu alltför verkliga, särskilt med tanke på händelserna den 7 oktober, då tusentals hetsande arabiska ungdomar invaderade Israel och Negev.

Bevisen pekar på att UNRWA styr kriget, med Hamas som agent.

Den 1 augusti 2000 antog UNRWA formellt den palestinska myndighetens läroplan för ”rätt att återvända” . Nu har den omvandlat den till ”rätten att återvända med vapenmakt,” vilket bevittnades den 7 oktober 2023.

Förvånande nog kräver inte en enda nation att en sådan dödlig läroplan tas bort och den 1 juli 2024 kommer UNRWA att genomföra samma våldsamma sommarläger med de arabiska flyktingar som bor i UNRWA:s läger i Judéen, Samarien, Gaza och Jerusalem.

Under dessa sju månader av väpnad konfrontation efter Hamas anfallskrig har IDF upptäckt mängder av vapenarsenaler i UNRWA:s skolor och sjukvårdsinrättningar.

Vi har nu förberett en 15 minuter sammanställning av UNRWA:s sommarläger filmer och kommer att presentera budskapet för Knesset och ambassaderna i länder som donerar till UNRWA:s budget med 1,6 miljarder dollar. Filmerna som dokumenterats under åren vid UNRWA:s sommarläger kommer att vara en värdefull resurs för de utredare som undersöker händelserna vid anfallet mot Israel den 7 oktober.

Den förbryllande frågan är:

Hur är det möjligt att ingen verkade veta att UNRWA använde sina sommarläger för att träna arméer av ungdomar för gerillakrigföring med totalt uppror?

Det är dags att sammanställa och avslöja hur UNRWA:s anläggningar förvandlats till arsenaler.

Det är dags att se över UNRWA:s läroplan ännu en gång och begära att graffiti målningarna med uppmaningar till mord och attentat runt UNRWA:s skolor omedelbart tas bort.

Det är dags att dela alla  bevisen på vapen i UNRWA:s skolor .

Innan detta års UNRWA:s sommarläger börjar!