Slutstriden mot terror-organisationen Hamas inledd. Civila uppmanas evakuera östra Rafah

Av | maj 8, 2024

IDF använder flygblad, SMS och telefonsamtal för att instruera Gazaborna att evakuera från stadsdelar i Rafah till de humanitära zoner uppbyggda med tält och sjukhus.

IDF börjar nu släppa flygblad, skicka SMS och ringa telefonsamtal till araberna i några av de östra delarna av Rafah med instruktioner om vilka zoner som behöver evakueras och vilka vägar som ska tas till de utsedda humanitära zonerna.

IDF har publicerat en karta som visar de humanitära zonerna i områdena al-Mawasi och Khan Younis. Där finns fältsjukhus och tältläger som skapats med hjälp av den “våg av humanitär hjälp från omvärlden som går in i Gaza”.

Militären säger i ett uttalande att de ”uppmanat befolkningen, som är under Hamas kontroll, att tillfälligt evakuera från de östra stadsdelarna i Rafah till den utvidgade humanitära zonen”. Evakueringen ”kommer att framskrida gradvis, enligt en pågående bedömning av situationen.”

“IDF kommer att fortsätta att förfölja Hamas överallt i Gaza tills alla gisslan som Hamas och palestinska civila håller i fångenskap är hemma i Israel igen”.

Starten för slutstriden mot terrororganisationen Hamas vars mål är att utplåna Israel och det judiska folket, sker på Israels minnesdag för Förintelsen, 6-7 maj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *